Tak jsme to šťastně zvládli

ještě společné foto v nedašovském kostelíkuje po víkendu a všichni koledníci a vedoucí mohou po mrazivých dnech, kdy vyrazili do ulic konečně prohřát zmrzlé nohy a ruce.

Některé naše skupinky koledníků obcházeli už v pátek odpoledne, ale ten hlavní „nápor“ přišel v sobotu v ranních hodinách.

I přesto, že například v Nedašově spadla teplota nad ránem k -25 stupňům, dorazili všichni vedoucí a koledníci do farního kostela na 7.30, kde otec Marek předal své požehnání na cestu a v mrazivém dopoledni všichni začali. I přes nabídku jít koledovat až v odpoledních hodinách kdy teplota možná stoupne až na – 15 stupňů :-)koledníci zvolili možnost vyrazit hned.

koledníci v Brumově-BylniciStejně tak vše proběhlo v 8.15 v kostele sv. Václava v Brumově-Bylnici. Po požehnání o. Karla vyšli  koledníci do všech koutů našeho města. Pouze v části Sidonie na slovenském pomezí jsme koledu odložili na odpolední čas, protože v 10.00 kdy se teplota stále držela na -26 stupních a sluníčko se schovávalo za kopcem bylo lepší natěšené děti trochu přibrzdit.

Ve Valašských Kloboukách a okolních obcích se děti nedali odradit a v průběhu pátečního odpoledne a sobotního rána také koledovali.

Odměnou bylo vlídné přijetí od lidí, a často nabídka teplého čaje a krátkého pobytu ve vytopené místnosti.

Nic ale nekončilo sobotní koledou, v letošním roce nám byly přiděleny lístky na tříkrálový koncert v České televizi. A tak jsme se v neděli odpoledne vydali autobusem v počtu 45 osob na cestu do Brna. Myslím, že pro všechny koledníky to byl pěkný zážitek a je jen škoda, že není možné vzít více dětí.

Ale nezoufejte!!! V průběhu dalších týdnů přijde nabídka na další společné chvíle a budeme se na Vás opět těšit.

Zbývá už jen poděkovat všem dětem, ostatním dobrovolníkům a také všem, kteří naše koledníky vřele přijali, což bylo v letošním počasí obzvlášť důležité:-)

Vše dobré do nového roku přeje Charita Valašské Klobouky.

T.N.