Den pro rodinu s Charitou Valašské Klobouky

V neděli 28. května proběhl na brumovském hradě již tradiční "Den pro rodinu", který připravuje naše Rodinné a mateřské centrum MALENKA ve spolupráci s farností Brumov-Bylnice, pro rodiny z blízkého i vzdáleného okolí.
V letošním roce na rodiče s dětmi čekal opět bohatý program. Vystoupili žáci ZUŠ Slavičín pod vedením p. Kozubíka, svým uměním přispěly i děti z místní scholky, užili jsme si pohádku ve zpracování dětí z MŠ Brumov-Bylnice, dále proběhla malá pozvánka na absolventský koncert žáků ZUŠ a již tradičně nemohli chybět klauni z ostravského klaunského divadla MIMO.
V doprovodném programu byly pro rodiny obří hlavolamy, velká kuličková dráha, malování na obličej, výtvarná dílnička, novinkou byla sportovní trať, kterou pro nás připravili ochotní lidé z klubu Spartan Training Group Brumov-Bylnice, za což jim patří poděkování.
Mimo tyto aktivity prvních 300 dětí obdrželo kšiltovku, kterou si pak mohli v našem charitním stanu pod vedením děvčat z Malenky vyzdobit podle chuti. Byl připraven i malý prodej výrobků centra.
K občerstvení posloužila kavárna s výtečnou kávou, palačinkami a grilovanou klobásou, stejně tak bylo možné zakoupit občerstvení v místním bufetě.
Díky patří všem lidem, kteří se podíleli na přípravě celé akce, především děvčatům z Malenky, stejně tak za podporu farnosti a spoustě dobrovolníků, kteří se zapojili do pomoci.
V neposlední řadě děkujeme Zlínskému kraji a firměTECHNODAT s.r.o. za finanční podporu.
zk_znacka_rgb       technodat
Celou akci navšítvilo 223 rodin a 397 dětí.

Na závěr po ukončení byla od 19 hodin možnost se zúčastnit v rámci oslav Seslání Ducha svatého, Večera chval s rodinami, který jsme připravili ve spolupráci se společenstvím Projekt ON z Valašských Klobouk.

Ještě jednou velké díky všem, kdo pomohli, přišli nebo na nás alespoň mysleli.

Mgr. Tomáš Naňák

statutární zástupce