Tříkrálová sbírka 2019

tři králové ve Sv.StěpáněV prvním lednovém víkendu letošního roku proběhla v našem regionu tradiční tříkrálová sbírka. Velké díky patří více jak 300 dobrovolníkům, kteří se zapojili a bez nichž by nebylo možné takovou akci uskutečnit.

Většina koledníků se do ulic našich měst a obcí vydala v sobotním dopoledni. Snažili se navštívit všechny domácnosti, ale omlouváme se všem, které jsme z různých důvodů nenavštívili. Ať už proto, že jsme přišli v době, kdy jste nebyli doma, nebo naši koledníci špatně zvonili anebo se zalekli domácích miláčkůJ.

I přes tyto drobnosti byla sbírka opět bohatší než v předchozím roce.

Poděkování patří všem, kteří naše koledníky přijali a obdarovali. Jak budou vykoledované prostředky využity, stejně tak to, jak dopadlo letošní koledování, můžete sledovat na stránkách naší Charity.

Stejně tak na stránkách tříkrálové sbírky můžete nahlédnout, jak probíhala sbírka jinde a spoustu dalších informací.

Zároveň se naše Charita v letošním roce zúčastnila děkovného koncertu Charity Česká republika, který se uskutečnil 6.ledna v Brně a byl odvysílán Českou televizí.

Na koncert se vydalo celkem 40 koledníků s doprovodem a moc jsme si to užili. Největším tahákem pro děti byla samozřejmě kapela Mirai, ale i ostatní účinkující v čele s moderátorskou dvojicí Martina Kociánová a Jan Čenský.

Ještě jednou velké díky a vše dobré v začínajícím roce přeje Charita Valašské Klobouky.

T.N.

20190106_19544349898947_1209752152514468_5460256768821035008_nkoledníci v Brumově-Bylnici