Benefiční koncert Valašské Klobouky 3.4.2022
31. března 2022 Články

Benefiční koncert Valašské Klobouky 3.4.2022

Benefiční koncert v neděli 3.dubna v kostele Povýšení sv. Kříže ve Valašských Kloboukách přidal dalších 11.000,- na podporu lidem z Ukrajiny

Ve večerních hodinách v neděli 3.dubna proběhl další benefiční koncert na podporu lidem zasaženým ruskou agresí na Ukrajině. V průběhu pohodového večera v poklidné atmosféře kostela Povýšení sv. Kříže jsme mohli v podání umělců vyslechnout krásné skladby od různých autorů. Mimo jiné zazněly skladby od Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka, Stabat Mater od Giovanni Batisty Pergolesiho, Georg Philippe Telemanna a dalších.

Díky všem, kdo se zúčastnili a přispěli celkovou částkou 11.000,- Kč. Stejně jako z jiných akcí a sbírek budou tyto finance využity na podporu lidem z Ukrajiny u nás, případně jako podpora přímo na Ukrajině na obnovu jejich domovů a zázemí ve spolupráci sArcidiecézní charitou Olomouc.

A kdo nás vlastně celým večerem provázel svým uměním?

Jako hosté Michal Pášma ze Zlínské filharmonie Bohuslava Martinů – kontrabas, Iveta Trojanová – hoboj a Lukáš Broda – klartinet, oba zMoravské filharmonie Olomouc, a dále umělci z našeho regionu - Karin Vaculíková – housle, Lada Brlicová – zpěv, Lenka Vaculíková – klavír a to vše připravili Markéta Maryášová – zpěv a Radana Beláková – klavír a spinet.

Ještě jednou díky za povedený večer.

IMG_20220403_193712 IMG_20220403_195248