Fyzioterapie

Objednávky je možné provést telefonicky v pracovní dny 8.00-12.00

Oblast působnosti

Region působnosti Charity Valašské Klobouky

Na koho se můžete obrátit

Mgr. Alena Kristínová

fyzioterapeut
Tel.: 737 801 114 E-mail: 1rMs5d9jWivoQOQnWexv50em6rkmYZhaa8kmb

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Rodina, děti, mládež

Fyzioterapie

Typ služby
Ostatní

Poskytovatel
Charita Valašské Klobouky

Kraj
Zlínský kraj

Úhrada
povinná

Způsob poskytování
terénní

Cílové skupiny

senioři, osoby se zdravotním postižením, osoby s tělesným postižením, osoby s jiným zdravotním postižením, osoby s chronickým onemocněním

DOMÁCÍ FYZIOTERAPIE je vhodná pro:

• SENIORY poúrazové a pooperační stavy (TEP kyčlí, kolen, po operacích páteře), stavy po amputacích, vertebrogenní obtíže
  • OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTÍŽENÍM
  • PACIENTY SE ZÁVAŽNÝM NEUROLOGICKÝM ONEMOCNĚNÍM (cévní mozková příhoda, roztroušená skleróza, poranění mozku, poranění páteře a míchy, periferní parézy a další)
  • DĚTI (poradenství v psychomotorickém vývoji a jeho odchylkách, manipulace s miminky, dětská mozková obrna….)

V terapii nabízíme:

1. Měkké a mobilizační techniky:

Jsou to manuální postupy, které ovlivňují měkké tkáně: kůži, podkoží, svaly, facie a zahrnují také postupy pro odstranění blokád kloubů.

2. Rehabilitační cvičení ve kterém využíváme:
  • Terapeutický koncept BPP (Bazální posturální programy a podprogramy)  Vychází z principu řízení pohybu v průběhu ontogenetického vývoje. Koncept BPP oslovuje v přesně daných pozicích za aktivní spolupráce pacienta naše původní, geneticky kódované pohybové programy, které jsou pro lidský druh přirozené. Pohyb je tak ekonomický, bezbolestný, s pozitivním vlivem na kosti, klouby a svaly. Při dlouhodobé terapii mění držení těla a spontánní pohyb. Koncept využívá pohybové vzory, které je možné vysledovat u všech zdravých dětí v období mezi 6. týdnem a 9. měsícem věku.
  • Bobath koncept – je to systémový diagnostický a terapeutický koncept, který řeší problematiku poruch funkce pohybu a kontroly postury, které jsou způsobeny poruchou CNS. Využívá se jak u dětských pacientů (DMO) tak u dospělých pacientů, převážně po CMP, ale i u jiných patologií CNS.
  • Proprioceptivní neuromuskulární facilitaci (PNF) Terapeut učí pacienta cvičení s končetinami v diagonálách, čímž dochází k aktivaci svalových smyček tak, aby došlo k aktivaci správných pohybových vzorů, zvýšení rozsahu pohybu a posílení svalové síly. K tomu se používají techniky pohybového zvratu, výdrž-relaxace, akce-relaxace…Vhodné u neurologických onemocnění, v ortopedii a klientů s funkčním onemocněním pohybového systému.
  • Cvičení s pomůckami Overbally, gymbally, balanční čočka, Therabandy - využíváme při rehabilitačním cvičení k protahování, posilování, a také k dechovým a balančním cvičením.
3. Kineziotejping:

Již dlouho se používá k prevenci a léčbě sportovních úrazů. Zahrnuje tejpování přes a okolo svalů pro podporu prevence nadměrné kontrakce. Používá se elastická forma pásky, která neomezuje pohyb, ale zvyšuje jej. Tejping může zlepšit propriocepci svalů a kloubů tím, že poskytuje smyslovou zpětnou vazbu, snižuje únavu a křeče svalů, otoky, pohmožděniny a nadměrné kontrakce svalů. Může zlepšit aktivaci oslabených svalů, zmírnit bolest a pomoci napravit kloubní mechaniku zvýšením funkce svalů kolem kloubu.

4. Klasické masáže:

Je vhodná k regeneraci organismu po zátěži, uvolnění napětí a bolesti ve ztuhlých svalových partiích, odstranění únavy a navození celkového pocitu pohody.

Pro děti nabízíme:

• Posouzení psychomotorického vývoje u dětí v ranném dětském věku (jeho opoždění, asymetrie, predilekce hlavy, polohové deformity hlaviček)
  • Handling – správná manipulace s miminkem - význam a využití v terapii
  • Neurologická onemocnění (dětská mozková obrna….)
  • Fyzioterapie nohy

Nabídka platí zvláště pro ty, kterým jejich pohybový handicap nebo jiná komplikace neumožňují návštěvu ambulantního zařízení.

Služba je hrazená dle schváleného ceníku.

FYZIOTERAPEUT PŘIJEDE PŘÍMO DO VAŠÍ DOMÁCNOSTI S POTŘEBNÝM VYBAVENÍM.